Pórkový koláč

Slané koláče a všechny možné druhy francouzských quichů mám moc ráda. Obzvlášť teď v zimě, kdy takový čerstvě upečený koláč, krásně zahřeje a ještě se do něj, jako náplň hodí různé druhy sezónní zeleniny. Zkuste si upéct tuhle základní pórkovou verzi

Masarykovy knoflíky

Patřilo na vánoční stůl našich babiček a prababiček. Dokonce to bylo údajně nejoblíbenější cukroví T. G. Masaryka a možná bude patřit i k vašim nejoblíbenějším. Protože svojí jednoduchostí strčí do kapsy všechny ostatní druhy. Ingredience: 300g špaldové mouky 180g vlašských

Čokoládové madlenky

Madeleines neboli madlenky, jsou tradiční francouzské sladké pečivo, které většině francouzů evokuje voňavé dětství. Nejlépe prý tato roztomilá dobrota, chutná hodinu po upečení, proto jsou ve Francii specializovaní pekaři, kteří připravují madlenky okolo třetí hodiny ráno, aby je měli zákazníci každý

Ginger shot

Začít podzimní ráno panákem tohohle zahřívacího drinku je skvělý způsob, jak se nastartovat na celý den a ještě posílit tělo antioxidanty, vitamíny a protizánětlivými látkami. Osobně si dávám ginger shoty preventivně v zimních měsících každý den (když nezapomenu) a také

Detoxikační kale salát

Po Vánocích se nejednomu z nás hodí trochu restartovat a detoxikovat organismus. Jde to i poměrně jednoduše, třeba pomocí výborného salátu z kadeřávku, který je sám o sobě detoxikační bomba plná antioxidantů. Ingredience: 3 hrsti kadeřávku 1 granátové jablko kozí

Ovocné košíčky

Chce se vám do pečení cukroví? Pochopím, když řeknete, že ještě ne, protože to mám úplně stejně. Honím to vždycky na poslední chvíli. Ale jestli se chcete pomalinku dostávat do té vánoční atmosféry, tak zkuste tyhle výborné košíčky. A když

Špaldoví šneci se skořicí

Dříve jsem si je kupovala, ale od té doby, co peču domácí, tak by mě to už ani ve snu nenapadlo. Celý dům provoní skořicí a ještě k tomu jsou skoro bez cukru.     Ingredience: 20g droždí 150ml bio