Pórkový koláč

Slané koláče a všechny možné druhy francouzských quichů mám moc ráda. Obzvlášť teď v zimě, kdy takový čerstvě upečený koláč, krásně zahřeje a ještě se do něj, jako náplň hodí různé druhy sezónní zeleniny. Zkuste si upéct tuhle základní pórkovou verzi

Masarykovy knoflíky

Patřilo na vánoční stůl našich babiček a prababiček. Dokonce to bylo údajně nejoblíbenější cukroví T. G. Masaryka a možná bude patřit i k vašim nejoblíbenějším. Protože svojí jednoduchostí strčí do kapsy všechny ostatní druhy. Ingredience: 300g špaldové mouky 180g vlašských

Čokoládové madlenky

Madeleines neboli madlenky, jsou tradiční francouzské sladké pečivo, které většině francouzů evokuje voňavé dětství. Nejlépe prý tato roztomilá dobrota, chutná hodinu po upečení, proto jsou ve Francii specializovaní pekaři, kteří připravují madlenky okolo třetí hodiny ráno, aby je měli zákazníci každý

Dýňové špagety s parmazánem

Jablka se skořicí, padající listí, hořící svíčka na okně… podzim má hodně podob, jedno je ale jisté. Základ je mít něco na zahřátí a nejlíp hezky tématicky. A co může navodit podzim v břiše líp, než dýně stokrát jinak. Tentokrát

Dýňový krém

Představte si, jak vás jediná lžíce kurkumově zlatavého pokrmu dostane do rozzářeného podzimního odpoledne, to je dýňový krém. A je to také jídlo, které vládne mé podzimní kuchyni a i když jsem si původně říkala, že je to taková brnkačka,

Brownies s malinami

Čokoláda by mohla zahnat případné podzimní chmury, které nás doufám obejdou obloukem. A jestli ne, tak je čas rozpálit troubu a připravit si tohle hodně jednoduché brownies. Je neskutečně rychlé, takže se nemusíte bát, že budete stát v kuchyni celý

Pečená batáta plněná kadeřávkem a cizrnou

Dny se krátí a noci už začínají být celkem chladné. To je ideální doba na to, si připravit něco teplejšího než jenom saláty, které vládly letním dnům. Horká batáta pečená v troubě se dokonale doplňuje s kadeřávkovým salátem a do

Špaldové muffiny s ostružinami

Spojení vláčného těsta a voňavých ostružin je vždycky dobrá volba. Navíc je tohle opravdu rychlorecept, takže vám nebude trvat moc dlouho, než se vám z trouby rozvoní lahodná vůně. Určitě si těsto doslaďte podle svých chutí. Mě vyhovuje trošku nižší

Jahodové kokokuličky

Tentokrát tu mám pro vás tip na další lehké rychlokuličky, které se hodí, jako zábavná svačina, občerstvení na letní party nebo jako malá dobrota, když dostanete chuť na něco sladkého. Ale cukr tady nečekejte, ale díky přirozeně nasládlé chuti kokosu

Špaldový quiche s chřestem

Původní domov chřestu je sice nejistý, ale není ani tak důležité, jestli pochází z Evropy nebo Asie. Co je totiž mnohem zajímavější je fakt, že se pěstoval už ve starověkém Egyptě. Dochovala se totiž nástěnná malba z pyramidy v Sakkaře, která zobrazuje Egypťany