Patřilo na vánoční stůl našich babiček a prababiček. Dokonce to bylo údajně nejoblíbenější cukroví T. G. Masaryka a možná bude patřit i k vašim nejoblíbenějším. Protože svojí jednoduchostí strčí do kapsy všechny ostatní druhy.
Ingredience:
- 300g špaldové mouky
- 180g vlašských ořechů
- 1 lžíce kvalitního holandského kakaa
- 200g kvalitního másla
- 100g kokosového nebo třtinového cukru
- 1 žloutek
Postup:
- Ořechy nasekáme nahrubo.
- V míse je smícháme s moukou, kakaem, máslem, cukrem a žloutkem.
- Vypracujeme hladké těsto.
- Vytvarujeme dva válečky o průměru cca 4cm a uložíme je na hodinu do lednice.
- Poté z válečků nakrájíme kolečka silná asi 5mm.
- Dáme na plech s připraveným pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 10 minut.
Doporučte článek svým přátelům