Masarykovy knoflíky

Patřilo na vánoční stůl našich babiček a prababiček. Dokonce to bylo údajně nejoblíbenější cukroví T. G. Masaryka a možná bude patřit i k vašim nejoblíbenějším. Protože svojí jednoduchostí strčí do kapsy všechny ostatní druhy.

Ingredience:

  • 300g špaldové mouky
  • 180g vlašských ořechů
  • 1 lžíce kvalitního holandského kakaa
  • 200g kvalitního másla
  • 100g kokosového nebo třtinového cukru
  • 1 žloutek

Postup:

  1. Ořechy nasekáme nahrubo.
  2. V míse je smícháme s moukou, kakaem, máslem, cukrem a žloutkem.
  3. Vypracujeme hladké těsto.
  4. Vytvarujeme dva válečky o průměru cca 4cm a uložíme je na hodinu do lednice.
  5. Poté z válečků nakrájíme kolečka silná asi 5mm.
  6. Dáme na plech s připraveným pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 10 minut.

Doporučte článek svým přátelům

Čtete dále

  • Čokoládové madlenkyČokoládové madlenky Madeleines neboli madlenky, jsou tradiční francouzské sladké pečivo, které většině francouzů evokuje voňavé dětství. Nejlépe prý tato roztomilá dobrota, chutná hodinu po upečení, proto […]
  • Ovocné košíčkyOvocné košíčky Chce se vám do pečení cukroví? Pochopím, když řeknete, že ještě ne, protože to mám úplně stejně. Honím to vždycky na poslední chvíli. Ale jestli se chcete pomalinku dostávat do té vánoční […]
  • Celozrnné vánoční stromečkyCelozrnné vánoční stromečky Vánoce prostě k smrti miluji a cukroví k nim prostě patří. Takže jako každý rok volím aspoň zdravější varianty, které většinou chutnají snad ještě lépe, než ty klasické. Tak zkuste třeba […]