Dýňový quiche s kozím sýrem


Všem milovníkům dýně doporučuji zbystřit a hlavně začít rovnou chystat kuchyň. Asi ani nemusím popisovat, co se děje v troubě s roztékajícím se kozím sýrem ve spojení s dýní a křehkým těstem. Takže přejdeme rovnou k receptu.

Ingredience na těsto:

  • 230g špaldové mouky
  • 80g bio kokosového oleje
  • 3 lžíce studené vody
  • špetka soli

Ingredience na náplň:

  • 1 menší dýně hokaido
  • 2 střední šalotky
  • 200g měkkého kozího sýra
  • 5 lžic bílého bio jogurtu
  • extra panenský olivový olej
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Nejprve si připravíme těsto smícháním mouky, kokosového oleje, špetky soli a studené vody. Poctivě ho propracujeme a uložíme ho do lednice. Na cca 10 – 30 minut. Pokud máte dost času, pak ho nechte v lednici klidně přes noc, ale cca 30 min před pečením ho vytáhněte z trouby, aby stihlo změknout.
  2. Dýni si rozkrojíme a vydlabeme z ní dužinu se semínky.
  3. Rozkrájíme jí na kostičky a přendáme do hrnce, který naplníme po její okraj vodou.
  4. Osolíme a vaříme cca 20 min do úplného změknutí. Poté slijeme vodu a rozmačkáme ji vidličkou.
  5. Nakrájíme šalotku na kostičky a orestujeme ji na lžíci olivového oleje dozlatova.
  6. Šalotku přidáme k dýňové směsi a promícháme s 3 lžícemi olivového oleje a jogurtem. Dochutíme solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
  7. Předehřejeme troubu na 200°C.
  8. Vychladlé těsto dáme na pečící papír a vyválíme ho do tvaru fotmy.
  9. Těsto na pečícím papíře přeneseme do formy a ručně vymodelujeme okraje.
  10. Takto připravené těsto propícháme vidličkou, aby se nám při pečení nenafouklo.
  11. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut.
  12. Předpečené těsto vyndáme z trouby a naplníme dýňovou směsí.
  13. Na dýni rozmístíme kousky kozího sýra.
  14. Pečeme na 180°C cca 30 minut.

Doporučte článek svým přátelům

Čtete dále

  • Špenátový quicheŠpenátový quiche Velikonoce si zaslouží nějaké slavnostnější jídlo, ale tenhle rok se mi vážně nechce trávit volno v kuchyni a jestli chcete taky něco, čím neztratíte moc času a přitom se nepřipravíte o […]
  • Dýňová galetka s gorgonzolouDýňová galetka s gorgonzolou Francouzský koláč z křehkého těsta byl stvořen pro náplně všeho druhu a protože je pořád ještě sezóna dýní a doufám, že jich ještě nemáte plné zuby. Tak jsem připravila recept, ve kterém […]
  • Dýňový krémDýňový krém Představte si, jak vás jediná lžíce kurkumově zlatavého pokrmu dostane do rozzářeného podzimního odpoledne, to je dýňový krém. A je to také jídlo, které vládne mé podzimní kuchyni a i když […]