Bazalkové penne

Jídlo, které nezklame ani vybíravé gurmány? Může být lehčí než by se mohlo zdát. Rychlovka, se kterou nestrávíte v kuchyni víc než deset minut a ani nemusíte být kdoví jak skvělý kuchtík. To všechno splňuje fresh rychlovka v podobě bazalkového pesta.

Ingredience:

  • 1 menší stroužek česneku
  • velký květináč čerstvé bazalky
  • 50 g piniových oříšků
  • 50 g parmazánu
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • mořská sůl
  • citrónová šťáva z chemicky neošetřeného citrónu
  • kvalitní penne těstoviny

Postup:

  1. Česnek očistíme a nakrájíme ho na menší kousky.
  2. Otrháme si lístky bazalky a opláchneme je.
  3.  Ve středně velkém hrnci uvaříme penne podle návodu na al dente (tak akorát na skus).
  4. Do mixéru vložíme česnek, bazalku, přisypeme oříšky a pomixujeme.
  5. Parmazán si nastrouháme na hrubo a společně s olivovým olejem ho postupně přidáváme do mixéru a mixujeme do hladké pasty.
  6. Nakonec pesto dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
  7. Podáváme s penne, strouhaným parmazánem a zakápnuté olivovým olejem.
Doporučte článek svým přátelům

Čtete dále

  • Pappardelle s bazalkovým pestemPappardelle s bazalkovým pestem Také milujete pesto? Já se přiznám, že to bazalkové mě nikdy neomrzí, protože je snadné a dá se neomezeně kombinovat s různými jídly. Fantazii se meze nekladou a možná vás překvapí, jak […]
  • Osvěžující salát s mangemOsvěžující salát s mangem Nevím jak vy, ale já v tomhle horku nemám ani moc hlad a když už jo, tak jsou mojí hlavní stravou hlavně smoothie bowls, ovocné nebo zeleninové freshe a nebudu vám lhát, protože občas i ta […]
  • Pórkový koláčPórkový koláč Slané koláče a všechny možné druhy francouzských quichů mám moc ráda. Obzvlášť teď v zimě, kdy takový čerstvě upečený koláč, krásně zahřeje a ještě se do něj, jako náplň hodí různé druhy […]