Brownies

Pokud se řadíte mezi milovníky čokolády, tak je pro vás tato extra čokoládová dobrota ta pravá. Ze spontánního nápadu se stalo to nejlepší brownies pod sluncem a radši upečte rovnou dvojitou dávku, protože se po něm jen zapráší.

 

 

Ingredience:

  • 150g bio celozrnných ovesných vloček
  • 150g třtinového cukru
  • 70g holandského kakaa
  • 225g bio kvalitního másla
  • 2 velká domácí vejce
  • 50 ml rýžového lískooříškového mléka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 100g kvalitní 70% čokolády
  • špetka soli

 

 

Postup:

  1. V menším hrnci rozpustíme máslo a na mírném ohni ho prohříváme s cukrem. Po rozpuštění cukru přidáme kakao a dobře promícháme. Dáme na 10 minut vychladnout a do směsi vmícháme špetku soli a kypřící prášek.
  2. Čokoládu si nasekáme na různě velké kousky.
  3. Předehřejeme troubu na 170°C.
  4. Ovesné vločky si rozmixujeme najemno a přendáme je do větší mísy. Přilijeme čokoládovou směs, vejce a rýžové mléko a dobře promícháme. Nakonec vmícháme kousky čokolády. Rýžové mléko lze nahradit jiným mlékem, nebo můžete přidat další vejce.
  5. Malý pekáček si vyložíme pečícím papírem.
  6. Směs rozprostřeme do pekáčku a pečeme 20 minut.
Doporučte článek svým přátelům

Čtete dále

  • Brownies s malinamiBrownies s malinami Čokoláda by mohla zahnat případné podzimní chmury, které nás doufám obejdou obloukem. A jestli ne, tak je čas rozpálit troubu a připravit si tohle hodně jednoduché brownies. Je neskutečně […]
  • Čoko-kešu košíčkyČoko-kešu košíčky Bounty kuličky bez cukru, na které najdete recept tady, rozpoutal vlnu nadšení pro tyhle malé a rychlé dezerty. Naprosto to chápu, protože je zvládne každý a ještě si zdravě pochutná. […]
  • Ovesný borůvkový koláčOvesný borůvkový koláč Před týdnem jsem byla na prvních letošních borůvkách, které mě upřímně strašně nebaví sbírat. Ale ta vidina borůvkového koláče mě vždycky přesvědčí, abych pobyla pár hodin v lese. Bylo by […]